Elkészítés: A szokásos módon édes palacsintát sütünk, melyből 4 darabot ujjnyi széles metéltre vágunk.
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjékből kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a mézzel és a tejfölel, majd a metéltre vágott palacsintával jól összeforgatjuk. Pár szem szedret és málnát meglocsolunk rummal, kissé összetörjük, majd a palacsintás masszához adjuk. Az egészet jól összekeverjük. A tojásfehérjékből vert kemény hab felével lazítjuk a metéltes masszát.
Négyszögletes, kb. 25x25-cm-es sütőformát kikenjük a vajjal, és kibéleljük a palacsintával a következők szerint: 4 darabot a formában úgy helyezünk el, hogy a palacsinta fele képezze a süti oldalát, 2 darabot pedig az aljára teszünk, a metéltes masszát erre öntjük. Gyümölcsel megszórjuk, ráhajtjuk a palacsintaszéleket, és befedjük a maradék 2 db palacsintával. Erre kanalazzuk a maradék habot.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hab pirulni kezd. Kissé hagyjuk hűlni, hogy könnyen lehessen vágni tálaláskor.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre