Elkészítés: A lisztből, vajból, a tojás sárgájából és 12,5 dkg cukorból gyúrjunk tésztát, majd csomagoljuk fóliába, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
Ha a tészta megszilárdult, nyújtsuk ki, helyezzük kivajazott, cakkos szélű piteformába, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg vakon 20-25 perc alatt.
A krémhez keverjük ki a mascarponét a 3 evőkanál cukorral, a lime lereszelt héjával és frissen facsart levével.
A csokoládét olvasszuk meg gőz fölött, majd kenjük be vele a kihűlt tésztánk belsejét. és hagyjuk megszilárdulni.
Ezután öntsük bele a krémet, és halmozzuk rá a szedret.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre