Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres krémes

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1/2 csomag sütőpor
  • pár csepp citromlé
  • pár csepp rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 20-25 dkg szeder
  • A krémhez:
  • 4 db cukrásztejszín
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg szeder a krémbe
  • 10 dkg szeder a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjékből pár csepp citromlével kemény habot verünk. A tojássárgákhoz is adunk néhány csepp citromlevet, és beletesszük a kristálycukrot, öntünk hozzá pár csepp rumot, hozzáadjuk a fél sütőport és a vaníliás cukrot, felverjük. Beleszórunk 2 kanál réteslisztet, majd a szedreket, a maradék
2 kanál réteslisztet, valamint 1 kanál búzadarát, és hozzáadjuk a tojásfehérje hab felét. Óvatosan átkeverjük, majd a hab másik felét is hozzáadva ismét átkeverjük.

20x30 centis kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, átfordítjuk a tepsiben, hogy az alja (a gyümölcsösebb fele) felülre kerüljön.

A szedres krémhez 15 dkg szobahőmérsékletű vajat 15 dkg porcukorral, pár csepp rummal és 10 dkg szederrel habosra keverünk, majd hozzáadunk 2 dl cukrászhabot, és habverővel kemény habbá verjük.

A szedres krémet a szedres piskótára simítjuk, a maradék felvert habbal és szederszemekkel díszítjük (a tejszínhabot rá is simíthatjuk, vagy habzsákba töltve díszíthetjük).

Megjegyzés

Ribizlivel, áfonyával, málnával is finom. - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss