Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjékből pár csepp citromlével kemény habot verünk. A tojássárgákhoz is adunk néhány csepp citromlevet, és beletesszük a kristálycukrot, öntünk hozzá pár csepp rumot, hozzáadjuk a fél sütőport és a vaníliás cukrot, felverjük. Beleszórunk 2 kanál réteslisztet, majd a szedreket, a maradék
2 kanál réteslisztet, valamint 1 kanál búzadarát, és hozzáadjuk a tojásfehérje hab felét. Óvatosan átkeverjük, majd a hab másik felét is hozzáadva ismét átkeverjük.
20x30 centis kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, átfordítjuk a tepsiben, hogy az alja (a gyümölcsösebb fele) felülre kerüljön.
A szedres krémhez 15 dkg szobahőmérsékletű vajat 15 dkg porcukorral, pár csepp rummal és 10 dkg szederrel habosra keverünk, majd hozzáadunk 2 dl cukrászhabot, és habverővel kemény habbá verjük.
A szedres krémet a szedres piskótára simítjuk, a maradék felvert habbal és szederszemekkel díszítjük (a tejszínhabot rá is simíthatjuk, vagy habzsákba töltve díszíthetjük).