Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szederszöp nyersen II.

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1 kg tisztított és megmosott szederhez hozzáadjuk a borkősavat és a szalicilt, majd a gyümölcsöt összezúzzuk, hozzáadunk 6 dl hideg vizet. Az egészet áttesszük egy apró lyukú szűrőkanálba vagy vászonzacskóba /kétrétegű szúnyogháló is megfelelő a csepegtetéshez/, rákötjük egy hosszabb nyelű főzőkanálra, és beletesszük egy magasabb falú fazékba úgy, hogy a lecsöpögő lé ne érje el a zacskó alját.

Amikor lecsöpögött, minden liter léhez adunk 1 kg cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Szaliciles vízzel kiöblített
üvegekbe töltjük.

Lehűtve, jégkockával, ásványvízzel hígítva kínáljuk.

Megjegyzés

Krémek, fagylaltok, stb. ízesítéséhez, színezéséhez is felhasználható.
Habzóborral vagy pezsgővel felöntve is kitűnő.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss