Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szecsuáni sült csirkemell

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra, a fokhagymát vágjuk apróra.
  2. Egy wokba (vagy serpenyőbe) öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítsuk. Ekkor szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.
  3. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a vékonyra felszeletelt újhagymát, pároljuk pár percig, és akkor adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát is. Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és szórjuk meg a barna cukorral. Pár perc alatt pároljuk puhára, majd tegyük bele az elősütött csirkemellet, és keverjük össze.
  4. Egy tálkában keverjük össze a citromlevet a szójaszósszal, majd öntsük rá a zöldséges csirkemellre. Óvatosan keverjük össze, majd 2-3 percig pároljuk tovább.
  5. A kukoricalisztet keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük rá a zöldségekre, óvatosan keverjük össze, majd pár perc alatt, sűrítsük be a szaftot.
  6. Tálaláskor a zöldséges sült csirkemellet párolt rizzsel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss