Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szecsuáni sült csirkemell

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 1 csokor újhagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 2 db chilipaprika (vagy paprikakrém)
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál kukoricaliszt

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra, a fokhagymát vágjuk apróra.

    Egy wokba (vagy serpenyőbe) öntsük bele az olaj at, majd hevítsük fel. Tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítsuk. Ekkor szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a vékonyra felszeletelt újhagymát, pároljuk pár percig, és akkor adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát is. Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és szórjuk meg a barna cukor ral. Pár perc alatt pároljuk puhára, majd tegyük bele az elősütött csirkemellet, és keverjük össze.

    Egy tálkában keverjük össze a citromlevet a szójaszósszal, majd öntsük rá a zöldséges csirkemellre. Óvatosan keverjük össze, majd 2-3 percig pároljuk tovább.

    A kukoricalisztet keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük rá a zöldségekre, óvatosan keverjük össze, majd pár perc alatt, sűrítsük be a szaftot.

    Tálaláskor a zöldséges sült csirkemellet párolt rizzsel kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin