Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szecsuáni gombás sült csirkemell

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 1 cs újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 db chili paprika ér és mag nélkül, szeletelve (vagy paprikakrém)
  • 1 tk barna cukor
  • 1 ek citromlé
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 tk kukoricaliszt

Elkészítés

    1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd kisebb kockákra felvágjuk. A gombát ízlés szerint felszeleteljük. Az újhagymát felvágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A zöldborsót megfőzzük, majd leszűrjük.
    2. Egy wokba (vagy serpenyőbe) beleöntjük az olajat, majd felhevítjük. Ezután rögtön beletesszük a feldarabolt csirkemellet és a chilit, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
    3. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a vékonyra felszeletelt újhagymát, pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát is.
    4. Ezután hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pároljuk pár percig, majd hozzáadjuk a külön megfőzött zöldborsót, és megszórjuk a barna cukorral. 1 percig pároljuk, majd beletesszük az elősütött csirkemellet és összekeverjük.
    5. Egy tálkában összekeverjük a citromlevet a szójaszósszal, kukoricaliszttel és 1 dl vízzel, majd ráöntjük a zöldséges-csirkemellre. Összekeverjük, majd felforraljuk.
    6. Tálaláskor a zöldséges-sült csirkemellet ízlés szerint rizzsel kínáljuk.

    KOKTÉLPARADICSOM-ÁGYON SÜLT CSIRKEMELL 

    SZECSUÁNI FŰSZERES HÚSOS-TÉSZTÁS LEVES 

    KÍNAI SZEZÁMMAGOS CSIRKE 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin