Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szecsuáni gombás sült csirkemell

45 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Szójabab

Elkészítés

  1. A szecsuáni gombás sült csirkemell elkészítéséhez a csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd kisebb kockákra felvágjuk. A gombát ízlés szerint felszeleteljük. Az újhagymát felvágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A zöldborsót megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Egy wokba (vagy serpenyőbe) beleöntjük az olajat, majd felhevítjük. Ezután rögtön beletesszük a feldarabolt csirkemellet és a csilit, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Ekkor szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a vékonyra felszeletelt újhagymát, pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát is.
  4. Ezután hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pároljuk pár percig, majd hozzáadjuk a külön megfőzött zöldborsót, és megszórjuk a barna cukorral. 1 percig pároljuk, majd beletesszük az elősütött csirkemellet, és összekeverjük.
  5. Egy tálkában összekeverjük a citromlevet a szójaszósszal, kukoricaliszttel és 1 dl vízzel, majd ráöntjük a zöldséges csirkemellre. Összekeverjük, majd felforraljuk.
  6. Tálaláskor a zöldséges sült csirkemellet ízlés szerint rizzsel kínáljuk. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss