Szecsuáni gombás sült csirkemell

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 1 cs újhagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek citromlé
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 db chili paprika (vagy paprikakrém)
  • 1 tk barna cukor
  • 1 tk kukoricaliszt

Elkészítés

    1. A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra, és a fokhagymát vágjuk apróra.
    2. Egy wokba (vagy serpenyőbe) öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítsuk. Ekkor szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.
    3. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a vékonyra felszeletelt újhagymát, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát is.
    4. Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és szórjuk meg a barna cukorral.
    5. Pár perc alatt pároljuk puhára, majd tegyük bele az elősütött csirkemellet és keverjük össze.
    6. Egy tálkába keverjük össze a citromlevet a szójaszósszal, majd öntsük rá a zöldséges-csirkemellre. Óvatosan keverjük össze, majd 2-3 percig pároljuk tovább.
    7. A kukoricalisztet keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük rá a zöldségekre, óvatosan keverjük össze, majd pár perc alatt, sűrítsük be a szaftot.
    8. Tálaláskor a zöldséges-sült csirkemellet ízlés szerint rizzsel kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin