Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 35 dkg kínai tojásos metélt tészta
  • 8 dl húsleves alaplé
  • 2 szál újhagyma
  • kevés olaj
  • diónyi gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál szezámpaszta (tahini)
  • 2 evőkanál chiliolaj
  • 1 evőkanál szecsuáni bors, pirítva, megtörve
  • 1 evőkanál pirított szezámmag
  • 1 teáskanál só
  • 1 friss chilipaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A darált húst alaposan összekeverjük 1 evőkanál szójaszósszal. Egy wokot (vagy serpenyőt) felhevítünk, majd beleöntünk kevés olajat, ha forró, beleöntjük a darált húst, megsütjük, közben egy apró darabokra törjük, 5-6 perc alatt megpirítjuk. Papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot.

    A szószhoz újra felmelegítjük a wokot, és hirtelen megpirítjuk a felaprított újhagymát és fokhagymát, valamint a gyömbért, fél perc múlva hozzáadjuk a szezámpasztát, a chiliolajat, a szójaszószt, valamint a sót. 3-4 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, felforraljuk.

    Ezalatt a tésztát forrásban lévő vízben 5 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.

    Ázsiai leveses tányérba merjük a fűszeres levest, elosztjuk a tányérokban a tésztát, majd a tetejére szórjuk a kisült húst, a pirított szezámmagot és szecsuáni borsot, és aki igazán csípősen szereti, annak vékony csíkokra vágott friss chilipaprikával is megszórjuk az adagját.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin