Keress receptre vagy hozzávalóra

Szatmári rakott tészta

Hozzávalók

  • 16 db lasagne lap
  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

    1. A lasagne lapokat megfőzzük, leszűrjük, és félretesszük. Egy tálban öszekeverjük a túrót a porcukorral, a tejföllel és a tojással. Megszórjuk a mazsolával, a fahéjjal és a sóval.
    2. Egy 17×25 cm-es hőálló tálat kikenjük vajjal. Az aljára teszünk 4-5 db tésztalapot. Megkenjük a töltelékkel, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét is megkenjük a töltelékkel, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Az eredeti recept nem lasagne tésztából volt, de így gyorsan megvolt. Leírom a tészta hozzávalóit, ha valaki saját tésztát szeretne gyúrni. 50 dkg lisztet 3 db tojással és annyi vízzel összegyúrjuk, hogy kemény, de nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra nyújtjuk, majd 20×10 cm-es darabokra vágjuk, és sós vízben kifőzzük.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin