Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szatmári pulykaragu

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az alaposan megtisztított pulykaaprólékra annyi vizet öntünk, hogy ellepje, hozzáadjuk a szőlőlevelet, a szemes borsot, sót.

Amikor már majdnem puha, beletesszük a megtisztított, felszeletelt almát, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul.

Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, meghintjük a pirospaprikával, és ezzel sűrítjük be a ragu levét.

Tálalás előtt a szőlőlevelet kidobjuk belőle.

Szatmárban levesnek is szokták adni, akkor 1,5 liter vízzel főzik meg az aprólékot. (Gyakori, hogy hidegen is tálalják).

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss