Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szatmári pulykaragu

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 75 dkg pulykaaprólék
  • 25 dkg alma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 1-2 szőlőlevél
  • 4 szem bors
  • késhegynyi pirospaprika
  • 1 kiskanál citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: Az alaposan megtisztított pulykaaprólékra annyi vizet öntünk, hogy ellepje, hozzáadjuk a szőlőlevelet, a szemes borsot, sót.

    Amikor már majdnem puha, beletesszük a megtisztított, felszeletelt almát, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul.

    Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, meghintjük a pirospaprikával, és ezzel sűrítjük be a ragu levét.

    Tálalás előtt a szőlőlevelet kidobjuk belőle.

    Szatmárban levesnek is szokták adni, akkor 1,5 liter vízzel főzik meg az aprólékot. (Gyakori, hogy hidegen is tálalják).

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin