Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szász túrós kocka

default user icon
2 3/5
Szász túrós kocka

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 20 szelethez:
  • A túrós töltelékhez:
  • 7,5 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 rúd vanília
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 50 dkg zsírszegény túró
  • A tésztához:
  • 1,5 dl tej
  • 7,5 dkg lágy vaj
  • 37,5 dkg búzaliszt
  • 1 csomg instant élesztő
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • A krémhez:
  • 4 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 12,5 dkg lágy vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája (közepes méretű)
  • 2 dkg étkezési keményítő

Elkészítés

    Elkészítés: A mazsolát a rumaromával összekeverjük, és letakarva állni hagyjuk. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint a cukor hozzáadásával elkészítjük, majd fóliával a puding felszínét rögtön letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.

    A tésztához a tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a vajat felolvasztjuk benne. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és egyenletesen hozzákeverjük az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg vajas tejet, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen kelni hagyjuk, amíg az láthatóan megnő.

    A tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A tészta széleit a tepsi szélénél kicsit felhúzzuk. A túrót és a mazsolát hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz, és az így kapott krémmel megkenjük a tésztát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy a késsel ejtett vágás szemmel látható maradjon. A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojássárgáját fokozatosan hozzáadjuk. Az így kapott krémhez a felvert tojáshabot hozzáforgatjuk, az étkezési keményítőt a tetejére szitáljuk, és óvatosan elkeverjük. A krémet a túrókrémen egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

    Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
    Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
    Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
    Sütési idő: kb. 30 perc

    A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint vaníliaízű porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Dr. Oetker

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Mocorgó
Borzasztó macerásan, bonyolultan íródott recept, pedig biztosan nem lenne rossz!
sajtkocka
Kedves Receptküldő! Az lenne a kérdésem, hogy a tésztához nem 37,5 dkg liszt kell? A megjegyzésem pedig az, hogy mindent a recept szerint csináltam, de sajnos kanállal ettük ki a tepsiből:-)

Hasonló Receptek

Magazin