Elkészítés: A húst 10 szeletre vágjuk, és szalonnacsíkokkal tűzdeljük, sózzuk, borsozzuk.
A zsiradékot felforrósítjuk, és a hússzeleteket hirtelen megsütjük. Kiszedjük egy tálba.
A felszeletelt hagymát és a vegyes zöldséget a zsiradékban megpirítjuk, majd paradicsompürét és lisztet teszünk hozzá, barnára pirítjuk. Felöntjük vörösborral, kevés vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet (ha van vadfűszer, azt is tehetünk bele), felforraljuk, és a szarvasszeletekre öntjük, majd puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük egy tálra.
A mártást ízesítjük 1 narancs levével, ribizke- vagy áfonyaízzel, felforraljuk, szűrőn keresztül a húsra szűrjük, hozzáadjuk a konyakot.
Tálalásnál minden hússzeletre teszünk egy szelet narancsot, arra a roston sült gombafejet, amibe ribizke- vagy áfonya ízt teszünk dísznek. A hússzeletek mellé tesszük a megmaradt mártást, de külön edényben is tálalhatjuk.
Burgonyaropogós illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre