Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szarvassonkás falatkák

default user icon

Hozzávalók

  • A turbolyás olajhoz:
  • 5 cl olívaolaj
  • 1/2 csokor turbolya levele
  • 1 tk citromlé
  • 10-12 db színes koktélparadicsom félbevágva
  • salátalevél
  • 8-10 szelet vékonyra szeletelt vagy karikra kiszúrt fehér kenyér
  • vaj
  • 5-6 szál kaporlevél
  • 20 dkg vékonyra szeletelt szarvassonka
  • 2 ek aszalt meggy

Elkészítés

Megjegyzés

Őseink első füstölt húsukat szinte bizonyos, hogy szarvasfélék combjából kanyarintották. A legjobb sonkák a 4-5 éves gemenci szarvastehénből készülnek. Ezeket a vértelenített, kiáztatott combokat 15-18 napig páclében kell érleljük 8-10 °C körüli helyiségben. A pácból kivett húst egy napig szárazon tartjuk, majd 3-5 napig folyamatosan hideg bükkfafüstben tartjuk, végül fahamuban megforgatva eltesszük pihenni. Vékony szeletei szinte kínálják, etetik magukat. Recept/Fotó: Vida József - Segal Viktor: Sercegés és erdőzúgás erdei gasztrokalandkönyv.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin