Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szarvaspecsenye szerecsen töltelékkel

MME MME
3/5
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítése: A lehártyázott szarvascombot téglalap alakura formázzuk.Közepét kivágjuk, hogy helye legyen a tölteléknek. A kivágott húsdarabkákat ledaráljuk a füstölt császár szalonnával. Hozzáadjuk az apróra vágott keménytojást. A tölteléket sózzuk, borsozzuk, õrölt szerecsendióval fûszerezzük. Hozzáadjuk a nyers tojásokat, jól elkeverjük. Megtöltjük a húst, a nyílást összetûzzük vagy varrjuk, nehogy a töltelék kifolyjon. A húst sütõedénybe tesszük, kívülrõl bedörzsöljük a só és szerecsendió keverékével. Mellétesszük a vajdarabokat és leöntjük a borral.Fóliával lefedve pároljuk.Mikor megpuhult, levesszük a fóliát, és pirosra sütjük. A húst kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt szaftban megpirítjuk a lisztet és mártássá forraljuk. Ha szükséges, borral higítjuk. Ízlés szerint mustárral és szerecsendióval fûszerezzük. Pihentetés után a húst felszeleteljük, a mártással leöntve, burgonya krokettal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss