Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szarvasgombás szélesmetélt vadnyúlraguval, sült zöldségekkel

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db nyúlgerinc
  • bors
  • 1 ek vaj
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl húsleves
  • 40 dkg tészta (ízlés szerinti fajta)
  • 5 g szarvasgomba paszta (vagy 1 db friss szarvasgomba)
  • A sült zöldségekhez:
  • 1/2 db brokkoli
  • 1/2 db karfiol
  • 2-3 szál petrezselyem (durvára vágva)
  • 1 db újhagyma (felszeletelve)
  • 6-8 db zsályalevél
  • 2 ek olaj
  • bors

Elkészítés

    1. A megtisztított nyúlgerincet sózzuk, borsozzuk és kisebb kockákra vagy ujjnyi vastag medalionokra szeleteljük.
    2. Serpenyőben egy kanál vajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és rádobjuk a nyúlhúst. A tejszínnel és a húslével felöntve készre főzve beforraljuk amíg a tejszín besűrűsödik, majd fűszerezzük és bekeverjük az időközben kifőzött tésztával.
    3. A sült zöldségekhez 200°C fokosra előmelegítjük a sütőt. A virágjaira szedett brokkolit és karfiolt egy keverőtálba helyezzük és elkeverjük az összes hozzávalóval, majd kisméretű tepsiben 8-10 perc alatt megpirítjuk a sütőben.
    4. Tálaláskor a tésztába keverjük a zöldségeket és frissen reszelt szarvasgombával vagy szarvasgomba pasztával ízesítjük.

    GOMBÁS-VADAS LEVELES TÉSZTA>>> 

    FEHÉRBOROS VADDISZNÓTOKÁNY, CSOMBOROS TÚRÓGOMBÓCCAL>>> 

Megjegyzés

A két napig alappácban érlelt vadnyúlgerincekből könnyű ragut készíthetünk, amihez illatos szarvasgomba kerül. Tésztánkat akár hagyományos tojásosan, akár mediterrán durumlisztből készülve választjuk, majdnem kész-állapotban kell majd a raguhoz kevernünk. Azonban ne feledjük, hogy nem mindegy, hogy mezei vagy üregi nyúl húsa kerül a serpenyőnkbe. Az üregi nyúl húsa szinte hófehér, míg a mezei vadnyúlé vörös, míg előbbi rövid és igen gyors futásra képes, utóbbi hosszú, kitartó vágtákra szakosodott. Recept/Fotó: Vida József - Segal Viktor: Sercegés és erdőzúgás erdei gasztrokalandkönyv.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin