Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szarvasgombás mártogatós

15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12,5 dkg natúr sajtkrém
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor snidling
  • bors
  • néhány csepp szarvasgobás olívaolaj
  • A szervírozáshoz:
  • pirított baguette-szeletek vagy egyéb ropogós kenyérféle

Elkészítés

Elkészítés: A sajtkrémet és a tejfölt összekeverem, a csokor snidlinget apróra vágom, hozzákeverem. Sózom, borsozom ízlés szerint, majd befejezésképp kávéskanál segítségével 3-4 csepp szarvasgombás olívaolajat csurgatok bele, azt is elkeverem.

Apró tálkákban szervírozom, mellé sütőben ropogósra pirított baguette szeleteket teszek, hogy mindenki ízlés szerint kiszolgálhassa magát.

Megjegyzés

Vigyázzunk, hogy az olaj tényleg csak pár csepp legyen, különben elnyomja az összes többi ízt. Bár a szarvasgombás olaj miatt az étel drágának tűnhet, ha egyszer egy üvegre rászánunk párezer forintot, az sokáig eláll a szekrényben, számtalan ételt feldobhatunk néhány cseppel.
- Littlecook

Ezek is érdekelhetnek