Keress receptre vagy hozzávalóra

Nyúlmájpástétom szarvasgombaolajjal

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg nyúlmáj
  • 3-4 levél zsálya
  • 12 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szarvasgombaolaj
  • 2 kk rózsabors
  • 1 dl fehérbor
  • 25 ml tejszín
  • konyak ízlés szerint
  • bors

Elkészítés

    1. Egy serpenyőbe 4 dkg vajat teszünk, és felhevítjük. Ha megolvadt a vaj, hozzáadunk 1-2 apróra vágott zsályalevelet, a fokhagymát és a feldarabolt, tisztított nyúlmájat. Lassú tűzön főzzük, amíg a máh el nem kezd barnulni. 
    2. Ekkor hozzáadjuk a bort, és tovább főzzük 2 percig. Közben ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk. Ezután meglocsolojuk a konyakkal, és óvatosan meggyújtjuk.
    3. Amikor az alkohol elpárolgott, egy lyukacsos kanállal kiszedjük a májat, egy aprítógépbe tesszük, a levét pedig 1-2 perc alatt beforraljuk.
    4. A májhoz hozzáadjuk a szarvasgombaolajat és a tejszínt, majd simára turmixoljuk. Annyi megmaradt levet öntünk hozzá, amennyitől selymes állagú lesz. Kis tálkákba vagy egy nagyobb tálba kanalazzuk. 
    5. A maradék vajat a lábasba tesszük, és megbarnítjuk. Addig melegítjük, amíg apró kis barna pöttyök jelennek meg a lábas alján, majd a májkrém tetejére öntjük. Ráteszünk 1-1 levél zsályát és az egészben hagyott rózsaborsot. Hagyjuk egy éjszakát állni, majd friss ropogós kenyérrel tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin