Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szarvas- vagy őzgerinc pecsenye

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szarvas- vagy őzgerinc pecsenye

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 97
  • Elküldve: 77

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megtisztított, felszeletelt vöröshagymát, a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a szétnyomott fokhagymát a pác többi hozzávalójával fél órát főzzük, amikor lehűlt, ráöntjük a vadhúsra. Másnap a páclevet újra felforraljuk, s amikor lehűlt, megint ráöntjük a húsra. Két-három napos pácolás után hozzákezdhetünk a vadhús elkészítéséhez. sóval-borssal bedörzsöljük, a csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük, tűzálló edényben zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, a karikára vágott leveszöldséget -hozzáadjuk a vadhúst, amit előzőleg vajjal megkentünk, kevés páclevet öntünk alá, s előmelegített sütőben többször meglocsolva barnára sütjük. A pecsenyelevet liszttel besűrítjük, hozzákeverjük a tejfölt, citromlével ízesítjük. Az így kapott mártást szitán átnyomjuk, s a felszeletelt sült mellé mártáscsészében tálaljuk. Köretnek vajas makarónit, burgonyakrokettet, sós vízben főtt kelbimbót ajánlunk, de legjobban az áfonyalekvár illik hozzá.



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. január 31. (vasárnap) 10:14
    Teljesen felesleges bele az ecet, a vörösbor bőven elég. Én ecet nélkül készítettem el, nagyon finom kellemes volt a mártás.
Receptválogatás
Malac és lencse: jöjjön a szerencse!
A malac kitúrja a szerencsét, a lencse pedig bőséget hoz - így mindkettőnek helyet kell adnunk az újévi asztalon!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Paprikás-gombás csirkeragu krumpligombóccal Paprikás-gombás csirkeragu krumpligombóccal
Shortbread (angol vajas keksz) Shortbread (angol vajas keksz)
Mákos zserbó II. Mákos zserbó II.
Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival
Vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással Vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással
Halas fusilli mozzarellával Halas fusilli mozzarellával
Mákos gubamisu (mákosgubás tiramisu) Mákos gubamisu (mákosgubás tiramisu)
Házi zserbó Házi zserbó
Kínai édes-savanyú-csípős csirkemell Kínai édes-savanyú-csípős csirkemell
Petrezselymes krumplifőzelék Petrezselymes krumplifőzelék
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123377_sosapro-110.jpg Sós apróságok

A sós aprósütemények birodalma nagyon gazdag. A kelt tésztás, az omlós tésztás, a leveles tésztás, kevert tésztás apróságok igen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123368_whoopie-pie-110.jpg Három angolszász ünnepi süti

Ünnepek idején - a hagyományos sütemények készítése mellett – az emberre sokszor rátör a vágy, hogy olyan finomságokkal…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115155_pulyka-110.jpg Pulykát az ünnepi asztalra!

Az elmúlt évek folyamán a pulyka a magyar háztartások jelentős részében a karácsonyi menü sztárjává vált. Ami nem is csoda,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118588_karacsony-110.jpg Olcsó, de lenyűgöző karácsonyi menü

A karácsony drága dolog, és sajnos mostanság elég lapos a pénztárca. Sok mindenre kell költeni, de a menüt kiadósan is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118630_toltott-kaposzta-110.jpg Töltött káposzta

Azt mondják, a töltött káposzta melegítve az igazi. Kiváló téli étel, laktató és sokáig eltartható, akár két hétig is eláll az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123350_poffeteg-suti-110.jpg Ünnepi apróság a konyhából

Sokféle aprósütemény, hagyományos ünnepi desszert készül ilyenkor a konyhában, de mindig vannak újdonságok is, amelyek színesítik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123357_karacsonyi-desszert-110.jpg 5+1 kihagyhatatlan karácsonyi desszert

Ahogy közelednek az ünnepek, még azok is receptvadászatra indulnak, akiknek az év nagy részében viszonylag kevés idejük jut a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123342_tejszines-110.jpg Tejszínesen, gazdagon

A tejszín megkerülhetetlen alapanyaga sok süteményünknek, desszertünknek, de a konyhai feladatoknak nem csak ebben a szűk körében…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept