Elkészítés: A csirkeaprólékot tisztítás és darabolás után bő 1 liter sós vízben puhára főzöm, majd a levétől leszűrve kicsontozom. A húst nagyon apróra vágom vagy ledarálom.
Míg a leves fő, a tojást habosra verem, hozzákeverem a fűszereket és annyi búzadarát, hogy lágy masszát kapjak. Pihentetem 15 percig, majd a darált csirkehúst is hozzáteszem, és galuskaszaggatóval vagy kis deszkáról a forrásban lévő levesbe szaggatom.
Amikor a galuskák megfőttek, feljönnek a leves színére.
A lisztet elkeverem fél dl vízzel és a tejföllel, majd behabarom vele a levest. Jól kiforralom, végül beleszórom a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre