Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szárnyasgaluska-leves

MME MME
60 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A csirkeaprólékot tisztítás és darabolás után bő 1 liter sós vízben puhára főzöm, majd a levétől leszűrve kicsontozom. A húst nagyon apróra vágom vagy ledarálom.

Míg a leves fő, a tojást habosra verem, hozzákeverem a fűszereket és annyi búzadarát, hogy lágy masszát kapjak. Pihentetem 15 percig, majd a darált csirkehúst is hozzáteszem, és galuskaszaggatóval vagy kis deszkáról a forrásban lévő levesbe szaggatom.

Amikor a galuskák megfőttek, feljönnek a leves színére.

A lisztet elkeverem fél dl vízzel és a tejföllel, majd behabarom vele a levest. Jól kiforralom, végül beleszórom a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss