Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szárnyas húsgombócok mentamártással

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A darált húshoz hozzáadjuk a kockára vágott kenyeret, a reszelt gyömbért, az apróra vágott vöröshagymát és a csilipaprikát, melyet előzőleg kimagoztunk. A tojásokat belekeverjük, ízesítjük a korianderrel, a római köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.
  2. A masszából nedves kézzel apróbb gombócokat formálunk, és forró olajban aranybarnára sütjük kb. 6 perc alatt. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
  3. Elkészítjük a mártást. Összekeverjük a joghurtot és a tejszínt egy csipetnyi sóval és a felaprított mentával. Tálaláskor a gombócok tetejére öntjük a mártást, és mentalevéllel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss