Szárnyas húsgombócok mentamártással

Hozzávalók

  • 1,5 kg darált hús (szárnyas)
  • 6-7 szelet kenyér
  • 2-3 db csilipaprika
  • 2-3 fej vöröshagyma (közepes)
  • 2 ek gyömbér (frissen reszelt)
  • 2 db tojás
  • 1 ek őrölt koriander
  • 1 ek római kömény
  • bors
  • olaj
  • A mentamártáshoz:
  • 50 dkg natúr joghurt
  • 4-5 ek tejszín
  • 4 ek frissen vágott menta

Elkészítés

    1. A darált húshoz hozzáadjuk a kockára vágott kenyeret, a reszelt gyömbért, az apróra vágott vöröshagymát és a csilipaprikát, melyet előzőleg kimagoztunk. A tojásokat belekeverjük, ízesítjük a korianderrel, a római köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.
    2. A masszából nedves kézzel apróbb gombócokat formálunk, és forró olajban aranybarnára sütjük kb. 6 perc alatt. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
    3. Elkészítjük a mártást. Összekeverjük a joghurtot és a tejszínt egy csipetnyi sóval és a felaprított mentával. Tálaláskor a gombócok tetejére öntjük a mártást, és mentalevéllel díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek