Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szárított paradicsomos fasírt

45 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
  • 1 csokor újhagyma (kb. 10 dkg)
  • 5 dkg szárított paradicsom (nem olajban áztatott)
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 db tojás
  • piros paprika (őrölt)
  • bors (őrölt)
  • fűszerkömény (őrölt)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A panírozáshoz:
  • panírmorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1.  Az újhagymát felaprítjuk kb. 2 mm-es karikákra, a szárított paradicsomot pedig 3-5 mm-es kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük őket a többi hozzávalóval, ráreszeljük a fokhagymát és egyenletesen átkeverjük, majd szobahőmérsékleten hagyjuk fél órát pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
  2. Ezután 5 cm átmérőjű golyókat gyúrunk belőlük és panírmorzsába forgatjuk. Nagy lángon forró olajban kisütjük. A serpenyőben minimum annyi olaj legyen, hogy a golyók feléig felérjen, hogy gyorsan átsüljön. Ha az egyik oldala megpirult, megfordítjuk. Amikor szép barnára sültek a golyók, lecsepegtetjük róla az olajat és már kész is.

KÖNNYŰ PULYKAFASÍRT>>> 

SPENÓTOS-FETÁS EGYBEN SÜLT FASÍRT>>> 

BACONBE TEKERT FASÍRTGOLYÓK>>> 

Megjegyzés

A hagyományos fasírt receptjét újragondoltam, és nagy sikert aratott. A fűszerek mennyiségét mindenki saját ízlése szerint állítsa be, a szárított paradicsom sóssága miatt a sóval óvatosabban bánjatok. Ha olajban áztatott szárított paradicsommal csináljátok, érdemes lecsöpögtetni és felitatni róla az olajat minél jobban. - tivcsi01

Ezek is érdekelhetnek

Friss