Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szárított paradicsommal és sajttal töltött bagett

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet és a sót egy tálba szórjuk. Az élesztőt belemorzsoljuk, majd az egészet meghintjük szárított bazsalikommal. Ezt ne sajnáljuk, persze csak ha szeretjük. Én azért raktam bele, mert a paradicsommal jól harmonizál. Egy pohárba langyos vizet engedünk, és óvatosan elkezdjük a keverékünkbe önteni. Annyi vizet öntsünk csak, amennyit a tészta igényel. Ne legyen ragadós! Gyúrjuk a tésztát kb. 10 percig. Majd takarjuk le a tálat, rakjuk meleg helyre, és hagyjuk kelni 20 percig.

A szárított paradicsomot - miközben kel a tésztánk - csíkozzuk fel, a sajtot reszeljük le. Ha megkelt, gyúrjuk át újra, majd nyújtsuk ki kb. 1 cm vékonyra. Kenjük meg kevés zsiradékkal a tésztát, majd a paradicsomot szórjuk rá egyenletesen, hogy mindenhova jusson. A sajttal tegyük ugyanezt. Ha ezzel is megvagyunk, tekerjük fel, mint a kalácsot! A végeket én kicsit összenyomtam.

Tepsibe helyezzünk sütőpapírt, tegyük rá a bagettet. Helyezzük a sütőbe, melyet csak most kell bekapcsolnunk. A bagett tetejét spricceljük meg vízzel, és pár helyen karcoljuk meg. 160 fokon süssük 25 percig, majd az utolsó 5-10 percre emeljük fel 200 fokra, és ha szépen megbarnult, akkor már készen is van.

Jó étvágyat kívánok!

Ezek is érdekelhetnek

Friss