Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szardellával töltött tintahal

default user icon
MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A felkockázott zsemlét egy tálba tesszük, meglocsoljuk a halászlével, és hozzákeverjük a tojást.

2.

A szardellát apróra vágjuk. A csilipaprikát megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. A szardellát, a csilipaprikát és a zöld fűszereket a beáztatott zsemléhez adjuk. A masszát megsózzuk, rászórjuk az ételízesítőt, alaposan összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük.

3.

A halat szárazra töröljük, majd a belsejét megtöltjük az elkészített masszával, a nyílást hústűvel összetűzzük.

4.

A fokhagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat. A hal mindkét oldalát megsütjük benne 6-8 perc alatt. A fokhagymát csak a végén szórjuk rá, mert ha megég, az íze keserű lesz. A megsült tintahalat felszeleteljük és fehér kenyérrel és friss zöldségekkel találjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss