Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szardellával töltött tintahal

Hozzávalók

  • 2 db szikkadt zsemle
  • 1/2 dl halászlé (kocka)
  • 1 db tojás
  • 6 dkg szardella
  • 2 db kisebb csilipaprika
  • 1 ek zöld fűszer (felaprítva pl: bazsalikom, turbolya)
  • 1 csipet ételízesítő
  • 80 dkg tintahal (konyhakész, mirelit)
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1.

    A felkockázott zsemlét egy tálba tesszük, meglocsoljuk a halászlével, és hozzákeverjük a tojást.

    2.

    A szardellát apróra vágjuk. A csilipaprikát megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. A szardellát, a csilipaprikát és a zöld fűszereket a beáztatott zsemléhez adjuk. A masszát megsózzuk, rászórjuk az ételízesítőt, alaposan összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük.

    3.

    A halat szárazra töröljük, majd a belsejét megtöltjük az elkészített masszával, a nyílást hústűvel összetűzzük.

    4.

    A fokhagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat. A hal mindkét oldalát megsütjük benne 6-8 perc alatt. A fokhagymát csak a végén szórjuk rá, mert ha megég, az íze keserű lesz. A megsült tintahalat felszeleteljük és fehér kenyérrel és friss zöldségekkel találjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin