Szárazborsóleves kolbásszal

Hozzávalók

  • 40 dkg szárazborsó
  • 1 l húsleves alaplé
  • 1 db sárgarépa
  • 0,5 db zeller
  • 1 fej hagyma
  • 1 db babérlevél
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek majoránna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 1 ek olaj
  • 1 db zsemle

Elkészítés

    1.

    Áztassunk hideg vízbe 40 dkg száraz borsót 1 éjszakára. Másnap szűrjük és öblítsük le, majd főzzük puhára. Főzés közben ne keverjük meg a borsót, csak rázogassuk meg néha az edényt, így a szemek egyformán puhulnak meg.

    2.

    Öntsünk lábosba 1 l húsleves-alaplevet, adjunk hozzá 1 db megtisztított, felaprított sárgarépát, 1/2 db zellert és 1 fej hagymát. Fűszerezzük a levest 1 db babérlevéllel, sóval, frissen őrölt borssal, 2 ek majoránnával, valamint 1 gerezd zúzott fokhagymával. Főzzük az egészet puhára. Távolítsuk el a babérlevelet, és pürésítsük a levest botmixerrel.

    3.

    Pirítsunk meg 20 dkg felkarikázott kolbászt 1 ek felforrósított olajon, majd adjuk a leveshez, és főzzük együtt néhány percig. Kockázzunk fel 1 db zsemlét, és pirítsuk aranyszínűre száraz serpenyőben. Kínáljuk a leveshez.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin