Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Száraz borsó főzelék

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Száraz borsó főzelék

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 71
  • Elküldve: 9

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg (zöld vagy sárga) száraz borsó
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A borsót előző este átválogatjuk, és beáztatjuk annyi hideg vízbe, hogy bőven ellepje. Másnap meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát, a hagymát finomra vágjuk vagy megreszeljük. A kolbászt langyos, folyóvíz alatt leöblítjük.
A borsó áztatólevét leöntjük, és 1,5 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót és a kolbászt egyben, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet nagyon puhára, szinte péppé főzzük (kb. 30 perc, a kuktában is lehet). Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, megpároljuk benne a reszelt hagymát és az áttört fokhagymát, aztán felöntjük 1 dl hideg vízzel, és a borsóhoz adjuk. Jól összeforraljuk, végül utánasózzuk, és frissen őrölt borssal ízesítjük. Kivesszük a főzelékből a kolbászt, vékonyan felkarikázzuk, majd a főzelék tetejére szórva kínáljuk.

Megjegyzés:

1 adag: 2132 kJ/510 kcal



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2007. január 24. (szerda) 14:21
    Az biztos 1.5 liter víz? Én megcsináltam, de olyan lett mint a borsó leves. Egy mély tányérnyi vizet öntöttem le róla. (bár én a kolbász külön főztem) Aztán az segített (anyukán tanácsa, hát igen...) hogy egy kis lébe egy tejföl, meg két evőkanál list összeturmixolva, és visszaöntve a szinte teljesen lételen borsóra. Így már egész jó lett :)
Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kolbászos tojáspörkölt édesburgonyával Kolbászos tojáspörkölt édesburgonyával
Sült pulykacomb gombás krumplival Sült pulykacomb gombás krumplival
Gombás-sajtkrémes pizzalepény Gombás-sajtkrémes pizzalepény
Körtés-tejszínes sertésszelet Körtés-tejszínes sertésszelet
Pudingos brownie Pudingos brownie
Falafel II. Falafel II.
Tejfölös rakott kelkáposzta Tejfölös rakott kelkáposzta
Sárgarépatorta II. Sárgarépatorta II.
Citromos csemege Citromos csemege
Mascarponés-túrós máktorta Mascarponés-túrós máktorta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121849_hasaalja-110.jpg Hasaalja, császárhús, dagadó

A hasaalja és a dagadó olyan része a sertésnek, amelyet viszonylag ritkán fogyasztunk, ha nem éppen egy csomag bacont emelünk le…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121959_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája májusi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121949_spenot-110.jpg Spenót, a megosztó

A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret, vagy nem szeret. Az biztos velük kapcsolatban:…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121900_vietnami-110.jpg A vietnámi konyha titkai

Ma már nálunk is egyre többen kóstoltak eredeti vietnami fogásokat a vietnámi étkezdéknek és éttermeknek köszönhetően, mégis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a házimunkát DYRAS termékekkel

Íme egy állás, ami napi 4-5 óra fizikai munkát jelentene. Rendkívüli állóképességre, monotonitásrűrésre, valamint némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

Napi tipp
A tejes pite - vagy ahogy a franciák hívják: a clafoutis - nem csak hihetetlenül egyszerű és gyorsan elkészülő desszert, hanem jól variálható és nagyon finom is. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept