Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Száraz borsó főzelék

MME MME
2 4.6/5
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A borsót előző este átválogatjuk, és beáztatjuk annyi hideg vízbe, hogy bőven ellepje. Másnap meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát, a hagymát finomra vágjuk vagy megreszeljük. A kolbászt langyos, folyóvíz alatt leöblítjük.
Elkészítés: A borsó áztatólevét leöntjük, és 1,5 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót és a kolbászt egyben, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet nagyon puhára, szinte péppé főzzük (kb. 30 perc, a kuktában is lehet). Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, megpároljuk benne a reszelt hagymát és az áttört fokhagymát, aztán felöntjük 1 dl hideg vízzel, és a borsóhoz adjuk. Jól összeforraljuk, végül utánasózzuk, és frissen őrölt borssal ízesítjük. Kivesszük a főzelékből a kolbászt, vékonyan felkarikázzuk, majd a főzelék tetejére szórva kínáljuk.

Megjegyzés

1 adag: 2132 kJ/510 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss