Száraz borsó főzelék

default user icon
2 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg (zöld vagy sárga) száraz borsó
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

    Előkészítés: A borsót előző este átválogatjuk, és beáztatjuk annyi hideg vízbe, hogy bőven ellepje. Másnap meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát, a hagymát finomra vágjuk vagy megreszeljük. A kolbászt langyos, folyóvíz alatt leöblítjük.
    Elkészítés: A borsó áztatólevét leöntjük, és 1,5 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót és a kolbászt egyben, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet nagyon puhára, szinte péppé főzzük (kb. 30 perc, a kuktában is lehet). Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, megpároljuk benne a reszelt hagymát és az áttört fokhagymát, aztán felöntjük 1 dl hideg vízzel, és a borsóhoz adjuk. Jól összeforraljuk, végül utánasózzuk, és frissen őrölt borssal ízesítjük. Kivesszük a főzelékből a kolbászt, vékonyan felkarikázzuk, majd a főzelék tetejére szórva kínáljuk.

Megjegyzés

1 adag: 2132 kJ/510 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gergely Balint 9 évvel ezelőtt
Az biztos 1.5 liter víz? Én megcsináltam, de olyan lett mint a borsó leves. Egy mély tányérnyi vizet öntöttem le róla. (bár én a kolbász külön főztem) Aztán az segített (anyukán tanácsa, hát igen...) hogy egy kis lébe egy tejföl, meg két evőkanál list összeturmixolva, és visszaöntve a szinte teljesen lételen borsóra. Így már egész jó lett :)
Luka Levente 10 évvel ezelőtt
Isteni második !!! Köszönöm a receptet !!!

Hasonló Receptek

Magazin