Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így számolj le a rossz szokásokkal, és rögtön eltűnnek a felesleges kilók!

default user icon
MME
Már március végén járunk, de sokunkat még mindig kísért azon újévi fogadalmunk, hogy idén megszabadulunk a káros szokásainktól. Eljött a megújulás évszaka, nem árt tehát a tettek mezejére lépni!

Mielőtt arra gondolnál, hogy már többször megpróbáltál változtatni az életviteleden, de valamiért mindig kudarc lett a vége, megnyugodhatsz: nem te vagy az egyetlen, aki így van ezzel! Általában már a kezdeteknél vagy a szervezésnél elbukik a dolog, mivel a legtöbben szinte mindent gyorsan és egyszerre akarnak elérni.

Kis lépések, nagy eredmények

Ha a tartós fogyás a cél, akkor ne kövesd el a leggyakoribb hibát: ne vegyél rögtön kondibérletet, és ne vond meg magadtól azonnal a finom falatokat! A vége ugyanis valószínűleg az lesz, hogy lejár a bérleted, mielőtt kettőnél több órára eljutottál volna, a hirtelen éhezéstől pedig nemcsak a gyomrod fog fájni, hanem még rosszkedved is lesz egész nap.

Kezdd egyszerű változtatásokkal, például ha eddig kihagytad a reggelit, akkor holnaptól ne tedd! Nem baj, ha nincs időd reggel becsomagolni vagy munkába menet vásárolni valamit: előző nap vegyél a boltban egy müzliszeletet és egy almát, tedd be a táskádba, és másnap csak kapd elő. Ha azért szoktad kihagyni az első étkezést, mert elfelejted, akkor állíts be a telefonodat, mondjuk 9 órára, hogy diszkréten jelezze: enned kell! A délutáni nassolástól hasonló módon szabadulhatsz meg: időzítsd mindennap 16 órára az uzsonnát, és próbáld elérni, hogy addig ne tüntess el egy zacskó kekszet sem… Ha ez megvan, jöhet a következő kis lépés. Meglátod, elégedettség tölt majd el, ha minden alkalommal sikeresen hajtod végre ezeket a pici feladatokat, és képes leszel ragaszkodni a kitűzött célhoz.

Fáradt vagy? Unatkozol? Bánatos vagy? Éhes vagy?

Ahhoz, hogy elérd, majd meg is tartsd az álomalakot, a kis lépések mellett a fejedben is rendet kell tenned. Mondjuk ha a következő alkalommal kísértésbe esel, először gondolj arra: mi az oka annak, hogy ezt teszed? Így nemcsak a felesleges kilóktól óvod meg magad, hanem a válasz alapján újragondolhatod az étkezési szokásait, és tudatosan, hosszú távra tervezve indíthatsz el változást az életében.

Vezess fogyinaplót!

A modern kor vívmányainak köszönhetően ezt már nem kell szó szerint értelmezni, vagyis nem kell pluszban még egy kis naplót a táskádban hordani. Használd az okostelefonod, mondjuk a jegyzet funkciót, és minden egyes falatot – a kockányi étcsokoládét is! – jegyezz fel, így este kiderül, aznap mennyi felesleges kalóriát vettél magadhoz.

Ismerkedj a matcha teával

Sokan „csodaitalként” tartják számon, mert a testet és az elmét egyaránt élénkíti. Egyetlen adagja tíz csésze zöld tea jótékony hatásával ér fel: a növény levelét porrá őrölve fogyasztják, így annak összes hatóanyagához hozzájuthatsz. A fogyókúra egyik leghatékonyabb segítője, mivel már a hagyományos zöld tea is gazdag antioxidánsokban, főleg egy epigallokatekin-gallát nevű anyagban, de a matcha tea háromszor annyit tartalmaz belőle. Ennek köszönhetően akár 40 százalékkal képes gyorsítani az anyagcserét, valamint elősegíti a zsírsejtek lebontását is. Ráadásul nemcsak teaként fogyaszthatod: készíthetsz belőle limonádét, keverheted narancslével, sőt még süteményekhez is felhasználhatod!

Ne feledD, ez nem verseny!

Ha az evési rutint sikerült beállítanod, utána jöhet a testedzés „finomhangolása”, hiszen a rossz szokások közé tartozik az is, ha valaki nem mozog eleget. Körülbelül két-három hónappal számolj, amíg hozzászokik a rendszerességhez. Semmi esetre se vesd bele magad azonnal a legfárasztóbb Hot Iron vagy CrossFit-órákba. Ha végig bírod is csinálni, utána olyan fájó izomlázzal fogsz szembesülni, hogy biztosan nem mész többet edzésre. Először válaszd ki, hogy melyik az a mozgásforma, amit szívesen végeznél. Ezután alakíts ki egy rutint: tervezd el, hogy egy héten kétszer szakítasz időt az órákra. Csomagold össze hozzá az edzőholmidat, és tedd oda, ahol reggel biztosan az utadban lesz. Egy ideig talán nem fogsz vele semmit kezdeni, csak odébb rakod, hiszen már az is öröm, ha időben elindulsz munkába. Később viszont egyre többször felejted majd a táskán a tekinteted, és egész nap ott fog motoszkálni a fejedben, hogy mégiscsak el kellene menni mozogni – egészen addig, amíg végül tényleg átléped az edzőterem vagy a jógastúdió ajtaját. Ha ez sikerül, meglátod, nem kell majd folyton unszolnod magad, hogy eljárj sportolni.

MÉG TÖBB FOGYÓKÚRÁS TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

A SZÍNDIÉTA LÉNYEGE ÉS KÍNOS BUKTATÓI>>> 

ÍME A TUTI FOGYÁS TITKA - 3 SZUPER DIÉTÁS RECEPTTEL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss