Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szamócás pohárkrém

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 60 dkg szamóca
  • 4 ek cukor
  • 3 db zselatinlap
  • 1,25 dl Baileys
  • 2 dkg pillecukor
  • 6 dkg babapiskóta
  • A tejpudinghoz:
  • 2,5 dl tej
  • 7,5 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 db zselatinlap
  • A habhoz:
  • 12,5 dkg krém sajt
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 ek méz
  • 0,75 dl tejszín

Elkészítés

1.

Alacson lángon főzünk 45 dkg szamócát a cukorral addig, míg a leve elfő és kissé besűrűsödik. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A főtt szamócát átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a likőrt és a felaprított pillecukrot. Újra megmelegítjük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. A felaprított babapiskótát 4 pohár aljában elosztjuk. Ráöntjük a szamócás-zselatinos keveréket, majd a hűtőbe tesszük.

2.

A tejpudinghoz megmelegítjük a tejet a cukorral. Rámerjük a tojássárgájákra, és kis lángon 10 perc alatt besűrítjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a tejes keverékben feloldjuk. Elosztjuk ezt is a poharakban, majd ismét a hűtőbe tesszük.

3.

Végül a krémsajtot összekeverjük az aromával és a mézzel, a kemény habbá vert tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk. A krémet a poharak 3/4 részéig töltjük, majd a megmaradt szamócával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss