Elkészítés: A nyers burgonyát meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk. A tojássárgákat és a tejfölt hozzáadjuk, sózzuk, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a szalonnát és annyi lisztet, amennyit felvesz, jól összedolgozzuk. Sűrű palacsintatészta állagú tésztánk legyen!
Egy serpenyőt vagy palacsintasütőt szárazon felforrósítunk, majd vajat vagy olajat teszünk bele (kb. diónyi vaj vagy 1-2 evőkanál olaj), ismét felforrósítjuk, lepényeket formálunk a masszából, és magas hőfokon piros-ropogósra sütjük.
Önmagában vagy kapros-fokhagymás tejföllel, édes chili szósszal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre