Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalonnás-tejfölös saláta

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 fej saláta
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt házi szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál 10%-os ecet
  • só ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A salátákat váltott vízben gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, ízlés szerint 6-8 cikkre vágjuk, a vastagabbak torzsáját ki is vághatjuk.

    A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, a szalonnakockákat kiszedjük.

    A kisült zsírra dobjuk a cikkekre vágott salátát, majd 1-2 evőkanál vízzel félig megpároljuk. Hozzáadjuk a lereszelt, vagy apróra fölvágott fokhagymát, és azzal tovább pároljuk.

    Amikor a saláta megpuhult, hozzáöntjük a tejfölt, átforrósítjuk, ha kell, sózzuk. A végén 1-2 evőkanál ecettel ízlés szerint
    savanyítjuk.

    A sült szalonnakockákkal megszórva tálaljuk. Önálló ételként vagy hús mellé kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Menüben: 2014 02. hét. Nani.

Hasonló Receptek

Magazin