Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós pulykasült sütőtökös zellerpürével

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A sült húshoz:
  • 1/2 kg pulykamedalion
  • 5-6 db baconszeletek
  • kevés olaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db alma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • (ha valaki szereti, tehet bele még mirelit zöldséget)
  • A körethez:
  • 1 db sütőtök
  • 1 fej zellergumó
  • 3 db cékla
  • 2 db krumpli
  • 1 ek tejföl

Elkészítés

  1. A pulykamedaliont megmossuk, nagyjából egyforma darabokká alakítjuk. Megsózzuk, és állni hagyjuk. 
  2. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tepsibe egy kevés olajat öntünk, és beletesszük a medalionokat, a tetejét baconszeletekkel lefedjük. Az almát szeletekre vágjuk, és a medalionok tetejére helyezünk néhányat. A hagymát megpucoljuk. A hús mellé helyezzük a negyedekre vágott hagymát, a negyedekre vágott maradék almát és a fokhagyma darabokat, majd alufóliával letakarjuk, betesszük a sütőbe, és puhulásig sütjük.
  3. Amikor a hús megpuhult, levesszük róla az alufóliát, az almaszeleteket áthelyezzük a hús mellé, majd a húst a sütőben lévő pecsenyelével meglocsoljuk, és betoljuk a sütőbe. Miközben pirul, többször meglocsoljuk a pecsenyelével, és amikor elég ropogósnak ítéljük, kivesszük.
  4. Közben a zellergumót és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, egy lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd megsózzuk, és puhára főzzük a zöldségeket.
  5. Amikor kész, turmixgépben, pár evőkanálnyi lével összeturmixoljuk, egy tálba öntjük, és egy evőkanál tejföllel laztunk rajta.
  6. A sütőtököt kisebb szeletekre vágjuk, a magokat eltávolítjuk, a céklát meghámozzuk, félbe vágjuk, és a sütőtökök mellé helyezzük egy másik tepsibe. (A húst a sütő felső állásán sütjük, a tököt az alsón). Amikor a tök megpuhul - kb. 30 perc - kivesszük a sütőből.  
    A pulykasültet, a sütőtököt, a zellerpürét és a céklát egyszerre tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss