Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás sajttorta

MME MME
1 4/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk és beleütünk egy egész tojást. A vajat vagy főzőmargarint kisebb darabokra vágjuk, és a halom szélére szórjuk. A hozzávalókat először széles pengéjű késsel összedolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát cipó alakúra formázzuk, és folpackba csomagolva kb. félórára hűtőszekrénybe, vagy hideg helyre tesszük.
Közben a vékony csíkokra vágott császárszalonnát serpenyőben ropogósra sütjük.
A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A kockasajtot felolvasztjuk a felforralt tejben, és a masszát hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, elkeverjük benne a maradék tojásokat. Jól megsózzuk, megborsozzuk és ízlés szerint szerecsendióval ízesítjük.
Kizsírozunk és lisztezünk egy kb. 26 cm átmérőjű, kerek sütőformát. A tésztát lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát, úgy hogy pereme is legyen. Beborítjuk a szalonnával meg a sajttal és ráöntjük a tojásos keveréket. Előmelegített sütőben (200 fokon) 45 percig sütjük. Ha túlságosan gyorsan pirulna, az utolsó 10 percre lefedhetjük sütőpapírral vagy pergamennel. Lehetőleg azonnal, forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss