Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás pisztráng

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A fűszerkeveréket és a zúzott fokhagymát a tejfölhöz adjuk, összekeverjük és állni hagyjuk egy kicsit.

A vöröshagymát a füstölt szalonna egy részével együtt üvegesre dinszteljük, majd félretesszük.

A pisztrángot jól megtisztítjuk, sózzuk, majd bevagdossuk. A bevagdosott részekbe még nyers füstöltszalonna-darabokat tűzdelünk, a fűszeres tejföllel jól bekenjük, és állni hagyjuk.

A paradicsomot, a paprikát és a megtisztított burgonyát is karikára vágjuk.

Kizsírozunk egy tepsit, a burgonyát szétterítjük rajta, és finoman megsózzuk. A pisztrángokat a tetejére fektetjük, majd egyenletesen ráhalmozzuk a pirított vöröshagymát, a füstölt szalonnát, a paradicsomot és a paprikát. A megmaradt fűszeres tejfölt az étel tetejére csorgatjuk.

A tepsit lefedjük alufóliával, és körülbelül 180 Celsius-fokon 70 percig sütjük.
Közben a fóliát egy idő után levesszük, mert a pisztrángokat időközönként meg kell forgatni. A végén grill-fokozaton is süthetjük egy kicsit, hogy szebb színe legyen.

Megjegyzés

A receptet dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss