Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-paradicsomos tészta

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szalonnát felaprítjuk és kockára vágjuk.
  2. Megpirítjuk olajon a felaprított vöröshagymával és 1 gerezd apróra vágott fokhagymával.
  3. Ráöntjük a bort, hagyjuk párologni, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, vagy hozzáadjuk a friss paradicsomot. Hagyjuk megfőni.
  4. Felüntjük fél pohárral vízzel. Sóval és borssal ízesítjük és ízlés szerint olasz zöldfűszerekkel gazdagítjuk. (oregánó vagy bazsalikom)
  5. Közben a pennét megfőzzük a csomagoláson leírtak szerint, a kész, leszűrt tésztát összeforgatjuk a szósszal és parmezánnal megszórva tálaljuk. 

 

Megjegyzés

A receptet köszönjük Keszler Reninek! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss