Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás nudli II.

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük krumplinyomón, és kemény tésztát gyúrunk belőle a liszttel, a tojással és pici sóval.

Az apró kockára vágott szalonnát egy serpenyőben megfuttatjuk és kihűtjük.

A tésztából nudlit készítünk úgy, hogy ujjnyi vastag hurkává sodorjuk, és 5 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük.

Egy kivajazott tálba egymás mellé helyezzük a nudlikat, rászórjuk a megolvasztott szalonnát, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Savanyú káposztával a legfinomabb.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss