Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalonnás lencsetál

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 szem apró hagyma
  • 40 dkg lencse
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A lencsét kiválogatjuk, és előző este beáztatjuk.

    A szalonnát fölszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd beledobjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, félretesszük.

    A hagymára öntjük a lencsét, a kettévágott zöldségeket és az ízesítőket. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. Ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk. Liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.

    Tálaláskor a szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin