Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás lencsetál

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lencsét kiválogatjuk, és előző este beáztatjuk.

A szalonnát fölszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd beledobjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, félretesszük.

A hagymára öntjük a lencsét, a kettévágott zöldségeket és az ízesítőket. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. Ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk. Liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.

Tálaláskor a szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss