Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalonnás kenyér

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt (BL-55)
  • fél csomag instant élesztő (11 g-os)
  • 2 csapott, nagyobb kávéskanál cukor
  • 3 csapott, nagyobb kávéskanál kanál só
  • 3 dl víz
  • 2 nagyobb kávéskanál olívaolaj
  • 8-10 dkg szalonna (itt húsos erdélyi szalonnát használtunk)
  • pici olívaolaj a forma kenéséhez (opcionális)
  • pici zsemlemorzsa a formába szóráshoz (opcionális)

Elkészítés

    Elkészítés: Nagyobb tálba helyezzük a lisztet és sót, másik edényben langyos vízzel elkeverjük az élesztőt és a cukrot. Várunk pár percet, hogy az élesztő összebarátkozzon a cukorral (5-10 perc).

    Miután összeöntöttük a száraz és nedves anyagokat, hozzáadjuk az olívaolajat, majd jól összekeverjük. Simára gyúrjuk a tésztát, majd az előzőleg apró kockákra vágott szalonnát belegyúrjuk.

    Lefedve kelesztjük kb. 1 órát. Eközben a sütőformát bekenjük vékonyan olívaolajjal, szórunk rá zsemlemorzsát.

    A megkelt tésztát óvatosan behajtjuk a tészta alá, így egy hosszukás alakot kapunk, amit még kézben megvágunk késsel (ki hogy szereti), így helyezzük az előkészített fomába.

    A formát letakarva pihentetjük 30-45 percet, majd a 170 fokos (légkeveréses) sütőben 45-50 percig sütjük.

Megjegyzés

Fogalmam sincs, hogy mennyibe kerülne, de az alkotás öröme felbecsülhetetlen.

fattaru
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin