Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás kelbimbósaláta pirított dióval

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát vágjuk cikkekre, és kerámiatálban vagy kisebb tepsiben, zsiradék hozzáadása nélkül félig süssük meg forró sütőben.

Amikor még nem pirosak, de már láthatóan összesültek a szalonnadarabkák, akkor a megmosott, félbevágott kelbimbót forgassuk bele a szalonnás egyvelegbe, borssal és szerecsendióval szórjuk meg. Tegyük vissza a sütőbe, egészen addig, amíg a szalonnadarabok ropogós pirosra nem sülnek.

Keverjünk hozzá előpirított diódarabokat és máris kész a salátánk. Rántott tengeri halhoz különösen finom, de önmagában is tartalmas főétel.

Megjegyzés

A kelbimbó valószínűleg nem a legnépszerűbb zöldségünk egyike, de ha jól van elkészítve, akkor az előítélettel rendelkezők körében is sikert arathat. Sőt! Szalonnával és dióval megbolondítva pikáns köret vagy egészséges egytálétel kerekedhet belőle. A szalonnából kisülő zsír ugyanis rendkívül sok vitaminunk oldódási alapanyaga, a kelbimbó pedig kész vitaminbomba: C-vitamin, B-vitaminok, K-vitamin, béta-karotin, valamint kálium, kalcium, magnézium, foszfor, nátrium, vas, kén, króm, gazdag forrása. - IZEKBLOGJA

Ezek is érdekelhetnek

Friss