Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalonnás karfiol II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl húsleves (leveskockából is lehet)
  • 1 csokor petrezselyem
  • törött bors
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A megforrósított olajban üvegesre sütjük az apró kockára vágott szalonnát, és megpirítjuk vele együtt a hagymát. Meghintjük a liszttel, felengedjük a 2 dl húslevessel (vagy 2 dl vízzel, amelyben felolvasztunk fél húsleveskockát), belerakjuk a fűszereket és a tejfölt, és állandó kevergetés mellett mártás sűrűségűre forraljuk.

    Végül beletesszük a sós vízben megfőzött, rózsáira szedett és leszűrt karfiolt, és ezzel átforralva, de nem pirítva tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin