Elkészítése: A csukát alaposan megtisztítjuk, a fejét levágjuk, egy órát állni hagyjuk. utána szalvétán vagy konyharuhán megszárítjuk, és a hátát egyenlő távolságban baconszeletekkel megtűzdeljük. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, benne aranysárgára pirítjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a szardellát, és beletesszük a csukát. Felöntjük a húslevessel (vagy vízzel) meg a borral, és sűrűn locsolgatva aranysárgára sütjük. Amikor megsült, lapátkanállal óvatosan előmelegített tálra helyezzük, zsírját elkeverjük a tejföllel, és ezzel a mártással meglocsoljuk. Főtt burgonyával és salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre