Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalonnás-csirkés tészta

Hozzávalók

  • 25 dkg száraztészta
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg csirmell vagy csirkecomb filé
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1,5 dl víz
  • bors
  • őrölt chili ízlés szerint
  • 15-20 dkg reszelt sajt (lehet benne füstölt is)

Elkészítés

    1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
    2. A szalonnát és a húst kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. Az újhagymát karikára, a lilahagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy nagy serpenyőben kipirítjuk a szalonna zsírját, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon először fehéredésig sütjük a húst, majd amíg szép piros nem lesz, majd kiszedjük.
    3. A serpenyőbe beletesszük a lilahagymát, az újhagymát és a fokhagymát, ha szükséges öntünk alá zsiradékot, majd addig pirítjuk, amíg kissé össze nem esik. Ekkor felöntjük a tejszínnel és a vízzel, majd kevergetve felforraljuk. Közben sóval, borssal és chilivel ízesítjük.
    4. Amikor a mártás forr, beletesszük a húst és a tésztát, majd az egészet jól elkeverjük és újra felforraljuk. Ekkor bőven megszórjuk petrezselyemmel és sajttal, majd összekeverjük és megvárjuk, amíg a sajt el nem olvad. Ha szükséges, akkor utánízesítünk. Forrón tálaljuk a tésztával, a kisütött szalonnával és reszelt sajttal.

    9 ISTENI CSIRKÉS TÉSZTA, HA CSAK FÉL ÓRÁD VAN FŐZNI! >>>

    9 EGYEDÉNYES KEDVENC A CARBONARÁTÓL A CSIRKÉS TÉSZTÁIG >>>

    10 MENNYEI SAJTOS TÉSZTA, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin