A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A szalonnát és a húst kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. Az újhagymát karikára, a lilahagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy nagy serpenyőben kipirítjuk a szalonna zsírját, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon először fehéredésig sütjük a húst, majd amíg szép piros nem lesz, majd kiszedjük.
A serpenyőbe beletesszük a lilahagymát, az újhagymát és a fokhagymát, ha szükséges öntünk alá zsiradékot, majd addig pirítjuk, amíg kissé össze nem esik. Ekkor felöntjük a tejszínnel és a vízzel, majd kevergetve felforraljuk. Közben sóval, borssal és chilivel ízesítjük.
Amikor a mártás forr, beletesszük a húst és a tésztát, majd az egészet jól elkeverjük és újra felforraljuk. Ekkor bőven megszórjuk petrezselyemmel és sajttal, majd összekeverjük és megvárjuk, amíg a sajt el nem olvad. Ha szükséges, akkor utánízesítünk. Forrón tálaljuk a tésztával, a kisütött szalonnával és reszelt sajttal.