Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás-csirkés tészta

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. A szalonnát és a húst kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. Az újhagymát karikára, a lilahagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy nagy serpenyőben kipirítjuk a szalonna zsírját, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon először fehéredésig sütjük a húst, majd amíg szép piros nem lesz, majd kiszedjük.
  3. A serpenyőbe beletesszük a lilahagymát, az újhagymát és a fokhagymát, ha szükséges öntünk alá zsiradékot, majd addig pirítjuk, amíg kissé össze nem esik. Ekkor felöntjük a tejszínnel és a vízzel, majd kevergetve felforraljuk. Közben sóval, borssal és chilivel ízesítjük.
  4. Amikor a mártás forr, beletesszük a húst és a tésztát, majd az egészet jól elkeverjük és újra felforraljuk. Ekkor bőven megszórjuk petrezselyemmel és sajttal, majd összekeverjük és megvárjuk, amíg a sajt el nem olvad. Ha szükséges, akkor utánízesítünk. Forrón tálaljuk a tésztával, a kisütött szalonnával és reszelt sajttal.

9 ISTENI CSIRKÉS TÉSZTA, HA CSAK FÉL ÓRÁD VAN FŐZNI! >>>

9 EGYEDÉNYES KEDVENC A CARBONARÁTÓL A CSIRKÉS TÉSZTÁIG >>>

10 MENNYEI SAJTOS TÉSZTA, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss