Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalonnás burgonyatekercs fűszeres paradicsommal

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg újburgonya
  • 30 dkg szeletelt bacon
  • 4 paradicsom
  • 2 szál új hagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és (uborkagyalun) vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

    Elkészítés: Kiterítjük a szalonnaszeleteket egy nagy darab alufóliára, ráterítjük a szeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük. Amikor a villát könnyen át tudjuk szúrni a krumplin, kivesszük. Amíg sül a burgonya, elkészíthetjük a paradicsomot. Héját eltávolítjuk, a pardicsomot félbevágjuk, kimagozzuk, húsát cikkekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, a forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt összepirítjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, összeforgatjuk, köretként tálaljuk. A krumplit kicsomagoljuk, felszeleteljük, a paradicsommal körítve (vagy sült zöldségekkel) tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 740 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

computerocska
Én megpróbálom bazsalikommal is fűszerezni a paradicsomot.

Hasonló Receptek

Magazin