Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalonnás burgonyasaláta

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg közepes burgonya
  • 1 újhagyma
  • 2 lilahagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg mini paradicsom
  • 1 csokor snidling
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl húsleves kockából
  • 6 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 1/2 teáskanál méz

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük. Ezután leszűrjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.

    Közben a pórét és a lilahagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szalonnát is kis darabokra vagdaljuk. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A snidlinget leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk.

    Felforrósítjuk az olajat, és 3-4 perc alatt, közepes tűzön megpirítjuk benne a lilahagymát és a szalonnát. Ráöntjük a levest, az ecetet, elkeverjük, és egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mustárt és a mézet, sóval, borssal ízesítjük.

    A burgonyát, az újhagymát, a paradicsomot és a snidlinget az ecetes lébe forgatjuk, és legalább 1 órát állni hagyjuk. Tálalás előtt még sóval, borssal ízesíthetjük, ha szükséges.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Ernocske
Tetszik, ki fogom próbálni.

Hasonló Receptek

Magazin