Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás burgonyasaláta

MME MME
1
120 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük. Ezután leszűrjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.

Közben a pórét és a lilahagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szalonnát is kis darabokra vagdaljuk. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A snidlinget leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és 3-4 perc alatt, közepes tűzön megpirítjuk benne a lilahagymát és a szalonnát. Ráöntjük a levest, az ecetet, elkeverjük, és egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mustárt és a mézet, sóval, borssal ízesítjük.

A burgonyát, az újhagymát, a paradicsomot és a snidlinget az ecetes lébe forgatjuk, és legalább 1 órát állni hagyjuk. Tálalás előtt még sóval, borssal ízesíthetjük, ha szükséges.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss