Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalonnás burgonyanyárs

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg vékony héjú burgonya
  • 25 dkg kolozsvári szalonna
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • ½ csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A burgonyát megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk. A kolozsvári szalonnát felszeleteljük, a szeleteket falatnyi darabokra vágjuk.
    2. A krumplikarikákat és a szalonnadarabkákat felváltva nyársakra húzzuk. A fokhagymát meghámozzuk, és összezúzzuk. Néhány csipet sóval összekeverjük és eloszlatjuk a szalonnás-burgonyás nyársakon.
    3. A nyársakat forró grillrácsra tesszük és folyamatosan forgatva aranyszínűre sütjük. Közben szilikonecsetet használva átkenjük őket a szalonnából kicsorgó zsiradékkal. Durvára vágott petrezselyemmel tálalhatjuk. 
    4. A nyársakat sütőben is megsüthetjük grillfokozaton.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin