Elkészítés: A burgonyát megfőzzük és összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a vajat, valamint a szerecsendiót, belekeverünk fél csokor zellerlevelet apróra vágva, és annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, megdinszteljük benne a felaprított hagymát és egy pillanatra a fél csokor zellerlevet is megkapatjuk.
Ráhintünk 1 kanál lisztet, majd felengedjük 1,5-2 liter vízzel, és megszórjuk pirospaprikával, sóval, tetszés szerint ételízesítővel.
Mikor a leves forr, a tésztából vizes kézzel apró gombócokat formálunk, és a levesbe tesszük őket. Amint a gombócok megfőttek, lehet tálalni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre