Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás burgonyagombóc-leves

MME MME
60 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megfőzzük és összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a vajat, valamint a szerecsendiót, belekeverünk fél csokor zellerlevelet apróra vágva, és annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, megdinszteljük benne a felaprított hagymát és egy pillanatra a fél csokor zellerlevet is megkapatjuk.
Ráhintünk 1 kanál lisztet, majd felengedjük 1,5-2 liter vízzel, és megszórjuk pirospaprikával, sóval, tetszés szerint ételízesítővel.

Mikor a leves forr, a tésztából vizes kézzel apró gombócokat formálunk, és a levesbe tesszük őket. Amint a gombócok megfőttek, lehet tálalni.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss