Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnás brokkoli

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzátesszük a nagyobb kockákra vágott hagymát, és pár perc alatt puhára pirítjuk az egészet.

Közben kikeverjük a tejfölt a tojással, a reszelt sajttal, sóval, borssal és a zöldségkeverékkel.

Egy jénait vagy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal, meghintjük prézlivel és szorosan beletesszük a brokkolirózsákat. Ráhalmozzuk a szalonnás hagymát, meglocsoljuk a tejfölös keverékkel, meghintjük a tetejét prézlivel, és 180-200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Megjegyzés

Aki nem szeretni a brokkolit roppanósan, az főzze vagy gőzölje elő.
A tejfölös keveréket ízlés szerint bármivel lehet ízesíteni.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss