A gombát megmossuk, tönkjét kitörjük. A tönköket és a sérült kalapokat kockára vágjuk, megszórjuk ételízesítővel, egy csipet kakukkfűvel és borssal.
A fehér paprikát és a hagymát is kockára vágjuk. A bacont megsütjük, zsírját leöntjük egy lábasba, ezt a zöldségek sütéséhez megfelelő mennyiségű zsírral kiegészítjük. A hagymát, a paprikát kissé megpirítjuk, majd a gombát hozzáadjuk és összedinszteljük. Amikor levettük, belekeverjük a sült szalonnát, a tejfölt és a tojást. A gombafejeket jénai tálba sorakoztatjuk, kicsit meghintjük sóval, borssal, majd a tölteléket ráhalmozzuk a gombára, tetejére pedig reszelt sajtot szórunk.
A jénai tálba vagy tepsibe 1 dl vizet öntünk, felforrósított sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük. Sült krumplival tálaljuk.