Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalonnával és tojással töltött gomba

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • 50 dkg nagy kalapú gomba
  • 10 dkg bacon (kockázott)
  • zsír vagy étolaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • bors
  • kakukkfű
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

  1. A gombát megmossuk, tönkjét kitörjük. A tönköket és a sérült kalapokat kockára vágjuk, megszórjuk ételízesítővel, egy csipet kakukkfűvel és borssal.
  2. A fehér paprikát és a hagymát is kockára vágjuk. A bacont megsütjük, zsírját leöntjük egy lábasba, ezt a zöldségek sütéséhez megfelelő mennyiségű zsírral kiegészítjük. A hagymát, a paprikát kissé megpirítjuk, majd a gombát hozzáadjuk és összedinszteljük. Amikor levettük, belekeverjük a sült szalonnát, a tejfölt és a tojást. A gombafejeket jénai tálba sorakoztatjuk, kicsit meghintjük sóval, borssal, majd a tölteléket ráhalmozzuk a gombára, tetejére pedig reszelt sajtot szórunk.
  3. A jénai tálba vagy tepsibe 1 dl vizet öntünk, felforrósított sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük. Sült krumplival tálaljuk.

10 PERCES SAJTSALÁTA 

ALMÁS-DIÓS ŐZGERINC 

Megjegyzés

Feyér János receptje.
- MME

Ezek is érdekelhetnek