Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalonnával és tojással töltött gomba

default user icon
Szalonnál és tojással töltött gomba

Hozzávalók

  • 50 dkg nagy kalapú gomba
  • 10 dkg bacon (kockázott)
  • zsír vagy étolaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • bors
  • kakukkfű
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

    1. A gombát megmossuk, tönkjét kitörjük. A tönköket és a sérült kalapokat kockára vágjuk, megszórjuk ételízesítővel, egy csipet kakukkfűvel és borssal.
    2. A fehér paprikát és a hagymát is kockára vágjuk. A bacont megsütjük, zsírját leöntjük egy lábasba, ezt a zöldségek sütéséhez megfelelő mennyiségű zsírral kiegészítjük. A hagymát, a paprikát kissé megpirítjuk, majd a gombát hozzáadjuk és összedinszteljük. Amikor levettük, belekeverjük a sült szalonnát, a tejföl t és a tojást. A gombafejeket jénai tálba sorakoztatjuk, kicsit meghintjük sóval, borssal, majd a tölteléket ráhalmozzuk a gombára, tetejére pedig reszelt sajtot szórunk.
    3. A jénai tálba vagy tepsibe 1 dl vizet öntünk, felforrósított sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük. Sült krumplival tálaljuk.

    10 PERCES SAJTSALÁTA 

    ALMÁS-DIÓS ŐZGERINC 

Megjegyzés

Feyér János receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Szalonnával és tojással töltött gomba recept?


Magazin