A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a felaprított bacont és az apróra vágott szalámit, majd kiszedjük és félretesszük mindet.
A visszamaradt zsiradékhoz egy kevés olajat vagy vajat tesztünk, majd a hagymát kissé megdinszteljük rajta, és az apróra vágott fokhagymát és petrezselymet is hozzáadjuk.
Hozzáöntjük a rizst, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük jó minőségű fehérborral és az alaplével.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd 15-20 perc alatt puhára főzzük a rizst. Ha szükséges, önthetünk hozzá még egy kevés alaplevet.
Elkeverjük a felvert tojást a tejszínnel, a rizshez adjuk, majd a vajat is beledobjuk. Miután elkevertük, elzárjuk a gázt a rizs alatt, és végül beleöntjük a parmezánt, a félretett bacont és szalámit.