Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalámis-gombás rakottas, avagy turbó gnocchi

Ennek az igazán laktató ételnek senki sem tudni ellenállni! Ráadásul gyorsan, könnyen elkészíthető és amíg sül, addig marad időd magadra, a családra.

Vannak azok az ételek, amik olyan csodálatos ízvilággal rendelkeznek, hogy nem tudsz rendesen enni, csak ülsz, eszegeted, turkálod, odébb tolod, játszol vele. Nem azért, mert nem ízlik, hanem pont azért, mert azt szeretnéd, hogy tovább tartson. Én legalábbis ilyen vagyok. A bejglit is úgy eszem, hogy 2-3 darabnak megeszem a "héját" és a végére hagyom a csodát: a tésztás-mákos tölteléket.

Bár ezt egy ideje csak akkor csinálom, ha anyukám nincs a közelben, mert évekkel ezelőtt egy ilyen akciónál, amikor már néhány bejglin átküzdöttem magam, odalépett, és feltette a kérdést, miközben ellopta a tányéromról a bejgli belét: "Ó, ezt már nem eszed meg?" és hamm bekapta. Ott ültem, leforrázva, és sírni lett volna kedvem :) Szóval, én játszom néha az étellel, főleg, ha mondjuk egy sütinél kedvet kapok arra, hogy le is fotózzam. Akkor a család vár türelemmel, ül, néz, mert anya játszik.

Ez a tészta nem ilyen mutatós, viszont érdemes játszani vele, hosszan elnyújtani az evését. Csak arra vigyázzunk, hogy nagyon laktató!


Hozzávalók (4 személyre):
30 g vaj
1 fej vöröshagyma
500 g sampinyongomba
150 g szalámi

bors
1 ek liszt
150 ml tej
1 db húsleveskocka
600 g konyhakész gnocchi
szerecsendió
2 ág petrezselyem
75 g sajt

1.

Forrósítsuk fel a vajat, és süssük rajta üvegesre a meghámozott, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott gombafejeket, és pirítsuk meg azokat. Forgassuk bele a felkockázott szalámit, sózzuk, borsozzuk meg, majd hintsük meg a liszttel, és pirítsuk azt világos színűre. Öntsük fel 300 ml vízzel, továbbá a tejjel, dobjuk belel a leveskockát, és forraljuk fel. Azután közepes lángon főzzük a mártást 4-5 percig.

2.

A gnocchit főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután szűrjük le.

3.

Ízesítsük a gombás mártást egy kevés sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval, majd forgassuk össze a gnocchival és a petrezselyem lecsipkedett, finomra vágott leveleivel. Simítsuk a keveréket tűzálló tálba, szórjuk meg a lereszelt sajttal, és süssük a forró grillsütőben 5-10 percig.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 560 kcal

További ételek, amiket nem csak azért eszünk, hogy ne legyünk éhesek, hanem azért, mert finomak:
Gyors és egyszerű pizzagolyók
Villámgyors cukkinis-zöldborsós tészta
Bonyolított krumplipüré halrúddal :)
Spenótos-sajtos quesadilla


Ezek is érdekelhetnek

Friss